Populația Comunei Podenii Noi

Locuitori

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Podenii Noi se ridică la 4.860 de locuitori, în creștere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 4.725 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (90,56%), cu o minoritate de romi (6,71%). Pentru 2,67% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (96,71%). Pentru 2,67% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

 

Religie

Oamenii au învăţat de la moşii lor să ţină dreaptă credinţă în Hristos, tot aşa cum au ţinut-o toţi voievozii mari ai neamului şi românii adevăraţi. Comunitatea satului este şi comunitatea bisericii pentru că, „la ţară”, ciclul familial – naşterea, nunta, moartea – s-a împletit cu viaţa spirituală, cu ciclul calendaristic al tradiţiilor şi obiceiurilor populare, chiar înainte de ridicarea primei biserici pe meleagurile noastre (1810 este anul când s-a clădit o bisericuţă cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” în satul de reședință).

Viaţa religioasă este organizată şi îndrumată în comunitatea noastră în jurul celor șase aşezăminte de cult – Biserica „Sf. Dumitru” (Ghiocel), „Sf. Nicolae” și „Sfinții Arhangheli” (Mehedința), ”Adormirea Maicii Domnului” (Podenii Noi), „Sf. Nicolae” (Popești) „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” (Rahova) și „Cuvioasa Paraschiva” (Valea Dulce)